3 tajne organskog vrta

0
4995

Uz mnoge trikove kojima možete poboljšati svoj vrt, postoje osnovne tajne kojih se trebate držati kako bi vaš vrt uspio, urodio plodovima i živio. Pripremili smo za vas 3 glavne vodilje koje će vam pomoći da vaše biljke zablistaju. Ako se držite njih, samo nadograđujte svoja znanja i vrt će vam postajati sve ljepši.

 

  1. Osigurajte kontinuirano navodnjavanje. Najčešća greška u vrtu je neredovito navodnjavanje. Zbog svojih obveza ljudi ga često zaborave zaliti ili se pouzdaju u kišu koja bi to mogla napraviti umjesto njih. Tako vrt zasigurno ne može ispuniti svoj pun potencijal. Kako ne bi zaboravljali na navodnjavanje, ugradite automatski sustav navodnjavanja koji će u programirano vrijeme započet s opskrbom vode. Umjesto ove, možete koristiti i puno nam dražu prirodu metodu navodnjavanja glinenim posudama koju smo vam već opisali. Bilo koju metodu da odaberete, dobra je ako ste osigurali kontinuirani i redoviti priljev vode u vaš vrt.
Vašem vrtu morate osigurati redovito navodnjavanje
  1. Koristite zaštitni prekrivač za biljke. To je lagana tuba koja štiti biljke i drži kukce podalje od njih. Ovo je posebno korisno za porodicu salata i kupusa, pogotovo na područjima sklonim lisnim ušima. Zaštitni prekrivači tako pomažu vašim biljkama da budu savršene bez upotrebe kemijskih preparata. Nemojte zaboraviti u ljeto maknuti ili otvoriti ove prekrivače kako bi dopustili pčelama i drugim oprašivačima nesmetano kretanje oko vašeg bilja koje cvjeta. Teške prekrivače možete koristiti u jesen kada čuvate svoje bilje za zimsku žetvu.
Zaštitite svoje biljke adekvatno
  1. Berite plodove što češće. Što više koristite blaga svojeg vrta, više će ono proizvoditi nove namirnice. Berite svaki dan čak i ako nećete iskoristiti plod, tako ćete se zbližiti s vašim biljkama, upoznati ih, znati kako izgledaju sretne i odmah prepoznati ako nešto ne bude u redu. Zdrav list će stajati uspravno i čvrsto, a ako nema dovoljno vode onda će mekano visiti. Ako pak primijetite štetočine, odmah ćete reagirati prije nego oštete vaš usjev.
Redovito berite plodove svoga vrta

Glavna tajna uspjeha su uspješni i neuspješni pokušaji kojima ćete uzgajati svoje biljke. To je i najvrjednije iskustvo kojim ćete postajati sve bolji vrtlar. Svaki put kad isprobate nešto novo, a ne uspije vam, saznat ćete zašto i gdje ste pogriješili. Nemojte se obeshrabriti ako vam nešto ne uspijeva, svakom godinom će vaš trud donijeti novi plod, samo trebate biti uporni.

Javite nam ako imate za preporučiti koji savjet izuzev ovih.

 

Izvor za članak:
http://www.mystatesman.com/lifestyles/home–garden/secrets-successful-organic-gardeners/fJGnw7CkHa48SY01gO5vYJ/

Izvor fotografija:
https://www.pexels.com/
http://www.veggiegardeningtips.com/plant-protection-for-fall-and-winter-vegetable-gardens/

Zaljubljenica u prirodu i knjige, živi tako da je svaki dan nova prilika za naučiti nešto novo, isprobati to i podijeliti svoja iskustva s drugima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here