Cool ideje od plastičnih boca

0
9165

Ukoliko imate prazne plastične boce i želite sami nešto kreativno uraditi od njih,u mom članku pročitajte nekoliko različitih ideja za njihovu transformaciju.Sve što uradite sami,svi dobijeni predmeti  su uvijek zanimljiivi, pogotovo kada ste u mogućnosti da pretvorite nešto što bi inače završilo u smeću, u nešto novo, lijepo i iskoristivo.

U ovom postu dat ću Vam nekoliko kreativnih i lijepih ideja što možete uraditi od plastičnih boca.Ukoliko želite da Vam prezentiram i druge ideje slobodno mi javite.

Na prvom mjestu ja bih izdvojila da od plastičnih boca možete uraditi Vaše po želji dekorativno cvijeće.Sve što vam treba je vrh i dno boce. Izrežite  željeni oblik latica, temperom prebojite vanjski dio boce kojom želite bojom.
Karton od kutije za jaja ili različiti gumbići mogu Vam poslužiti kao tučak, a kao stabljika drveni štapić obložen zelenim papirom ili slamke u boji. Po želji možete napraviti i listiće od papira ili pak od ostataka plastične boce.

Druga ideja može biti da napravite hranilicu za ptice u Vašem vrtu.Sve što Vam je potrebno jeste prazna čista plastična boca za poklopcem,malo žice da objesite Vašu hranilicu na drvo i  dvije stare drvene kuhače.Staru flašu napunite različitim zrnjem, kroz njih provucite jednu ili dvije kuhače, a zatim objesite na drvo ili balkon. Gladne ptičice će dolaziti da se posluže, samo nemojte zaboraviti da im postavite i pojilicu, koja im je neohodna tijekom ljeta!

Treća ideja je jedna boca= jedna saksija. Vrlo jednostavno rješenje. Dovoljno je samo da bocu  prerežete  na pola, izbušite rupice na poklopcu kako bi voda mogla da prolazi, dodate zemlje i posadite Vaše omiljeno cvijeće.Što imate više boca raznih boja,koloristički će Vaše saksije biti življe i privlačnije.A i sami možete obojiti i ukrasiti vašu saksiju. Bocu možete rezati i do pola da je dno okrenuto prema dolje ili izrezati bocu bočno i tako napravite saksiju.

 

Od plastičnih boca možete sami izrađivati i nakit ili ukrase za bor.Dajte svojoj mašti na volju.Narukvice od plastičnih boca možete vrlo lako napraviti. Prvo morate da isječete plastičnu bocu, a onda je obljepite lepljivom trakom ili samoljepljivim ukrasnim papirom… možete ukrasiti narukvicu biserima, cirkonima i raznim dekorativnim dodatcima, sve zavisi od Vaše mašte.

Sve ove i druge kreativne ideje možete naći na You Tube kanalu:

 

Ja sam magistra primarnog obrazovanja.Supruga sam i majka troje djece.Jako mi je važno da se djeca hrane zdravo i da hrana koju im spremam bude prirodna i da znam na koji je način uzgojena.Imam svoj mali obiteljski vrt i to me čini jako sretnom.Volim pisati i istraživati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here