Home Vrt Cvijeće Deset biljaka kojima ne treba sunca da bi uspjevale u vrtu

Deset biljaka kojima ne treba sunca da bi uspjevale u vrtu

0
12235

U svom novom postu , opisat ću Vam deset biljaka koje se lako održavaju i kojima ne treba puno sunčeve svjetlosti da bi uspjevale.Tako da preporučam svima da ih sami uzgojite u dvorištu bez imalo straha za održavanje, i bez straha da će vam uvenuti.

 

Geranijum – Zeljasta, višegodišnja biljka uspravnog stabla visokog do 40 cm. Listovi su na dugačkim drškama i sa liskama izdeljenim na krupne režnjeve.Ova biljka jako je popularna,možete je vidjeti na skoro svakom balkonu ili vrtu.Razlog? Ona cvjeta u skoro svim bojama i uzgaja se jednostavno u svim klimatskim prilikama.Vi samo trebate da osušeno lišće ili cvjetove maknete da se mogu razvijati novi izdanci.

Božićna zvijezda- I Vi možete uzgojiti u vrtu svoju božićnu zvijezdu tijekom čitave godine.Sa mnoštvo sitnih cvjetova,ova biljka ne zahtjeva nikakvu dodatnu skrb.Priroda je ta koja se pobrinula za nju,a Vi je se samo trebate odlučiti da je zasadite.

 

Ljubičasta pampas trava- lijepa, praktična i izdržljiva ljubičasta trava.Oko nje nećete imati nikakvog posla.Jako je izdržljiva na sve vremenske uslove.

 

 

Ukrasna kopriva- ova biljka ima podebljane dvobojne listove.Podnosi sve vremenske uslove,sve što trebate da uklonite suho lišće.Ima je u mnogim bojama kao lijep ukras u vašem vrtu.

 

 

 Milijun cvjetova – zanimljiva biljka sa malim cvjetovima i u različitim bojama.Savršena biljka sa balkon i vrt. Može biti i u obliku puzavice.

 

 

   Fuksija – ova biljka raste jako brzo, ona će Vam lako popuniti vrt.Možete je kupiti u čerti boje : tamno ljubičasta, limeta i brončana i plava.Zanimljiva biljka koju morate imati.

 

 

Begonija – raste i grana se u obliku žbunja.Može narasti i do 30 cm.Laka za održavanje .može se kupiti u više boja.

 

 

 Lantana- ova biljka ima sitne latice cvijeća u više boja.ima lijep i ugodan miris kojom privlaši leptire i ptice.

 

 

Kadifice- i one također su dostupne u više boja.lako se uzgajaju i odoljevaju promjenama vremena.

 

 
Potočarka – Obojat će vam vrt svojim žarkim cvjetova preko čitavog ljeta ako je posadite u siromašno tlo na sunčanome mjestu.
Papreni miris i okus lišća, cvjetova i sjemena držat će insekte daleko od ove biljke, ali i od vašeg povrća i voća. Idealna da je posadite blizu voća i povrća.
Lišće i cvijeće potočarke možete iskoristiti u umacima i salatama – dat će im vrlo poseban okus.

 

Sad kad sam Vam predstavila način održavanja i uzgoja deset biljaka koje slobodno možete uzgajati u vrtu,iste te biljke preporučam i da uzgajate na Vašem balkonu.

 


Ne propustite novosti, upišite vaš email (za besplatnu obavijest o novim tekstovima): 


Ja sam magistra primarnog obrazovanja.Supruga sam i majka troje djece.Jako mi je važno da se djeca hrane zdravo i da hrana koju im spremam bude prirodna i da znam na koji je način uzgojena.Imam svoj mali obiteljski vrt i to me čini jako sretnom.Volim pisati i istraživati.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ne propustite novosti!

Prijavite vaš email i jednom tjedno ćete besplatno na e-mail dobiti tekstove objavljene na Moj Vrt portalu:

Za prijavu klikni ovdje  (informacije o zaštiti privatnosti pogledajte ovdje)