Kako najlakše održavati vrt?

0
5586

U svom današnjem postu dat ću Vam nekoliko savjeta kako možete najlakše održavati svoj vrt da Vam uvijek bude uredan i oku privlačan.Ništa se ne trebate brinuti da je naporno.Sve ću Vam opisati u nekoliko slijedećih koraka.

Znači,imajte na umu što znači točno olakšati održavanje u vrtu.To ne znači da nećete trebati ništa u njemu raditi danima ili mjesecima.Nekad vam se može činiti da ste pred sebe stavili jako veliki zalogaj,i da nećete moći sustići sve planirano u vrtu.

Zato Vam preporučam da odradite ove korake:

  1. Hranite zemlju. Čuli ste savjet tisuću puta,a da li ste to i uradili?Počnite s velikim tlom i završit ćete s velikim biljkama. Zdrave biljke imaju manje bolesti, privlače manje insekata i zahtijevaju manje vode.Počnite s dobrom analizom postojećeg tla.Ako je vaše tlo manjkavo u bilo kojim mineralima ili hranjivim tvarima, izmijenite tlo prema preporukama. Zatim dodajte organsku tvar, poput komposta, redovito.Polako dodajite gnojivo,da ne biste uništili zdrave sastojke i prirodnu ravnotežu rasta biljaka.
  2. Grupirajte biljke po njihovim istim ili sličnim potrebama.A to Vam znači da trebate imati osnovno znanje o biljkama,da li zahtjevaju više sunca ili hlad,kada cvjetaju,kada određenom povrću sazrijevaju plodovi,da li vode močvarna ili suha tla.kad se informišete onda lijepo po Vašem izboru selektirajte slične kulture.
  3. Drveni okviri -to vam znači da sami morate odrediti granicu različitog povrća i biljaka.Takve učinjene gredice lako ćete sami navodnjavati i lakše ćete održavati takve povišene kulture.Navodnjavajte metodom kapanja,malo i umjereno navodnjavanje.
  4. Pravilno izaberite vrtlarski alat-danas u svakom vrtnom centru imate alate kojima možete jako lako rukovati,bez napornih zglobnih radnji.Ugodite sebi i Vašim zglobovima i leđima.
  5. Uključite djecu– nemojte se bojati da Vaša djeca neće znati ili će im biti preteško da Vam pomognu u vrtu.Od djetinjstva ih učite da Vam pomažu a i na kraju bolje je nego da djeca svoje vrijeme provode na mobitelima i računalima.Bit će zdravija,pokretljivija i zadovoljnija.Znači Vi odrediti koliko će Vam pomagati,ovisno o njihovim godinama.A i Vama i njima će biti zabavno provoditi dio vremena zajedno.

Samo hrabro i mali koraci koje sami osmislite stvarat će Vam osjećaj ponosa i ugode.

Ovaj post je preuzet sa web stranice na kojoj možete naći i druge detalje o lakšem održavanju vrta:https://www.thespruce.com/make-gardening-easier-1402329

 

 

Ja sam magistra primarnog obrazovanja.Supruga sam i majka troje djece.Jako mi je važno da se djeca hrane zdravo i da hrana koju im spremam bude prirodna i da znam na koji je način uzgojena.Imam svoj mali obiteljski vrt i to me čini jako sretnom.Volim pisati i istraživati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here