Sretan vam prvi dan proljeća

0
2386

IMG_0057Proljeće nam je stiglo kalendarski!
Vrijeme je da krenu pripreme i planovi. Što ćete ove godine postaviti kao cilj? Hoćete više uživati u cvijeću ili vrtu? Hoćete si uzgojiti nešto vlastito?

 

S obzirom na cijene i sve lošiju kvalitetu hrane, naša preporuka bi bila da si barem nešto pokušate uzgojiti ovisno koliko vam vrijeme dozvoljava. Više smo pisali u našem prijašnjem članku “Zelena odluka 3: Sami uzgajajte koliko možete”  gdje smo pisali o tome koliko je hrana zatrovana i koje prednosti su ako ih uzgojite sami.

Svakako bi preporučio da se okrenete više ka reciklaži i sami si pripremite dio komposta od otpadaka koje imate ukoliko vam prostor to omogućava. Savjet za izradu kompostera možete vidjeti u članku “Izrada kompostera i kompostiranje”.

Planiramo se u budućnosti malo više posvetiti pisanju o toj temi.

-landscape
Ukoliko ste u zgradi i nemate uvjete za gore navedene prijedloge, pokušajte na balkonu uzgojiti što vam se sviđa. Ideje smo iznijeli u članku Zeleni balkoni

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.