420 kg bundeva iz Baranje pobjedila na natjecanju

0
3298

 ivica_bundeva2G. Ivica Ribarić iz Baranje je primjer što se može postići kada se ima volje i uložite trud. Uzgojio je bundevu od 420kg. Kako je to postigao?

Na 7. Međunarodnoj izložbi bundeva i tikvi koje se održalo u Tovarniku, g. Ivica je osvojio prvo mjesto sa svojom bundevom od 420kg.  Na natjecanju se pojavilo čak 12 bundevara.

Uložio sam puno truda u svoju bundevu, ali imao sam i nešto sreće. Inače moja punica napravi štrudle i podijelimo susjedima, ali ova bundeva je morala ostati u Tovarniku. Takva su pravila – rekao je Ivica Ribarić.

natjecanje_bundeva
http://www.glas-slavonije.hr/313561/4/Izlozba-bundeva-i-tikava-Grahijada-kuhanje-pekmeza

Održano je i natjecanje u najdužoj tikvi za koje se prijavilo pet natjecatelja, a prvo mjesto osvojio je Ivan Udovičić iz Beravaca čija je tikva bila dugačka čak 186 centimetara.

 

Kako je uzgajana pobjednička bundeva?

“Gospodine Nenad koristio sam vaše Humusal gnojivo prilikom sadnje bundeve, a također sam ga koristio jednom tjedno prilikom zalijevanja tako da sam 10kg Humusala pomiješao sa 20litara vode, zatim sam ostavio jedan dan da se rastopi onda sam ga procijedio i pretočio u bure od 200l vode zatim sam sa tom tekućinom prihranjivao bundevu koliko mi je i trebalo za jednodnevno zalijevanje. I tako svaki tjedan jednom. Vaš Humusal ću svakako preporučiti i ostalim uzgajivačima bundeve gdje ću održati predavanje o tome kako sam uzgajao svoje bundeve. To predavanje će se održati u Tovarniku na godišnjoj skupštini njihove udruge.”

Imate sličnih iskustava podijelite ih s nama dolje u komentarima

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here