Bundeve za Noć vještica

0
5234

Stiže nam Noć vještica koja se slavno obilježava izrezanim ukrasima od bundeve. Uopće ne čudi da se upravo bundeva koristi za ovakvu prigodu jer je ima napretek u vrtu, a i lako se izrezuje, oblikuje i ukrašava. Zato vam donosimo neke ideje kako bi i vi ove godine ukrasili svoju okućnicu zanimljivim bundevama.

 

Kako izrezbariti bundevu?

  1. Prvo odrežite sami vrh bundeve koji će vam biti “kapica”. Jednom kad završite cijeli proces, taj vrh ćete vratiti i tako zatvoriti bundevu pa pripazite kako režete i da taj vrh ostane cijel i lijep. Sam otvor napravite dovoljno veliki da bez problema kroz njega čistite koštice i meso bundeve. Ako po prvi puta rezbarite bundevu, onda je najbolje da taj otvor bude malo veći pa da i sam proces čišćenja bude lakši.
  2. Žlicom izvaditi koštice i samu sredinu bundeve. Budite detaljni u ovom procesu. Jednom kad su sve sjemenke vani, slobodno žlicom ostružite i dio bundevinog mesa tako da bude tanja. Uključite i ostale članove obitelji u izradu bundeve za Noć vještica pa ćete ovaj dio i brže završiti.
  3. Prepustite se kreativnosti. Prije nego krenete izrezivati lica bundevi i druge ukrase, nacrtajte crnim flomasterom željeni izgled. Tako ćete biti sigurni da će bundeva dobiti upravo onaj izgled koji želite. S idejama možete biti raznoliki i bundeva ne mora nužno imati lice već možete napraviti različite obrise i slike koje će uljepšati vaš vrt.
  4. Koristite čvrsti i oštri nož sa špicom. Budite jako oprezni s obzirom da je bundeva mekana pa nož jednostavno i lako klizi kroz nju. Držite prste daleko od mjesta koji rezbarite.
  5. Kad ste gotovi, stavite malu svijeću u bundevu i zapalite je pa poklopite vrhom bundeve. Pazite da je upaljena svijeća pod vašim nadzorom. Ona će grijati bundevu iznutra i tako širiti neodoljive jesenske mirise bundeve.

Evo nekih ideja koje smo pronašli na internetu:

 

Jeste li i vi izrezbarili bundevu? Koje su vaše ideje za ukrase od nje? Pošaljite nam fotografije svojih kreativnih uradaka da vidimo koliko vrijednih umjetnika ima među vama.

 

Izvor fotografija:
http://www.southernliving.com/food/holidays-occasions/halloween-pumpkins#carve-patterned-pumpkin
https://www.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=pumpkin%20carving%20ideas&eq=pumpkin%20c&etslf=7331&term_meta[]=pumpkin%7Cautocomplete%7Cundefined&term_meta[]=carving%7Cautocomplete%7Cundefined&term_meta[]=ideas%7Cautocomplete%7Cundefined

Zaljubljenica u prirodu i knjige, živi tako da je svaki dan nova prilika za naučiti nešto novo, isprobati to i podijeliti svoja iskustva s drugima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here