Četri tajne uspješnog povrtnjaka

0
7188

Ukoliko ste odlučili svoje slobodno vrijeme uložiti u uzgoj Vašeg povrtnjaka,pročitajte  moj post u kojem ću Vam obrazložiti koje korake trebate slijediti kako bi  ugojili organsko povrće u Vašem vrtu.

Na početku Vam želim reći i savjetovati vas iako Vam se na početku bude činilo da nećete postići da uzgojite puno povrća nemojte odustajati.Učite na svojim početnim pogreškama.Ja Vam želim olakšati da hrabro krenete u uzgoj svoga povrća,ipak najbolje je kad znate što jedete .

Samo  četri koraka trebate slijediti da bi ste bili uspješni i da ne morate puno vremena boraviti u svom povrtnjaku.

Prvi korak Vam je da napravite automatsko navodnjavanje vašeg povrtnjaka.Ali morate paziti i znati da većina povrtnjaka kad su visoke temperature ne uspjevaju jer su premalo ili previše zalijevani.Ipak takvu važnu stavku nemojte prepustiti Vašoj djeci da zalijavaju povrtnjak jer ste Vi umorni došli sa posla.Napravite sami  sustav za navodnjavanje i stavite ga na strogo kontrolirano vrijeme navodnjavanja.Nikad nemojte stavljati crijeva za navodnjavanje na stazu kojom se hoda i gde se lako može zaprljati ili začepiti smećem.

Drugi korak Vam je da uskladite odabir  svoga povrća.najbolje Vam je da je raznovrsno povrće ali morate znati koliko mu je prostora potrebno za rast i razvoj.Najlakše Vam je uzgojiti bosiljak,paradajz i paprike jer oni trebaju sličan prostor za rast i razvoj iznad zemlje.

Treći korak je primjena  crnih, prozirnih poluprozirnih (fotoselektivnih) folija povećava se temperatura tla, što izravno utječe na brži rast biljaka, ranije dozrijevanje plodova, povećanje prinosa, ali i kvalitetu plodova.Ove folije se primjenjuju u zimskom i rano proljetnom uzgoju (salata, paprika, rajčica, krastavci, kupusnjače…). Za kulture koje se uzgajaju tijekom ljeta (salata na otvorenom, plodovito povrće u zaštićenim prostorima) može se primijeniti bijela folija.

I na kraju četvri korak kojeg trebate se pridržavati je da često ubirete svoje povrće.što ih češće ubirete one će bolje i brže rasti.pregledavajte često svoj povrtnjak da se ne bi pojavila kakva štetočina koja će Vam uništiti Vaš rad i trud.

Ova četri koraka Vi ćete lako izvršavati i slijediti.Svaki put kad od svojih uzgojenih proizvoda napravite zimnicu,jelo ili salatu bit ćete sretni.Ne odustajte!

Ovaj post je urađen sa preporukama na stranici:

http://www.mystatesman.com/lifestyles/home–garden/secrets-successful-organic-gardeners/fJGnw7CkHa48SY01gO5vYJ/

 

 

 

Ja sam magistra primarnog obrazovanja.Supruga sam i majka troje djece.Jako mi je važno da se djeca hrane zdravo i da hrana koju im spremam bude prirodna i da znam na koji je način uzgojena.Imam svoj mali obiteljski vrt i to me čini jako sretnom.Volim pisati i istraživati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here