Kako jednostavno uzgojiti jagode kod kuće? – 2. dio

0
8377

jagode u vrećiU prošlom članku smo naveli dvije metode koje smo probali prilikom sadnje jagoda u vreću. Prva se nije pokazala dobro, a o drugoj ćemo više detalja u ovom članku

Horizontalna sadnja nam se nije pokazala dobro. U prijašnjem članku horizontalno sađenje jagoda u vreću smo naveli razloge zbog kojih nam se taj princip nije svidio. Postoje načini kako bi se ti problemi smanjili ili uklonili, mi smo za razliku od toga jednostavno smislili nama praktičniji način.

Sadnja u vreću vertikalno

 

wp_20160423_11_51_20_proPrednosti su višestruke:

  • navodnjavanje vršite kroz otvor gore i sve se jagode zaliju od jednog poteza
  • biljke rastu prema gore, manje je mjesta za travu i korov
  • plodovi vise i budu čisti

Bitno je ostaviti dolje mjesta pri zemlji da nemate sadnice blizu zemlje, vreća treba imati rupe dolje, a na gornjem djelu možete staviti karnister s rupicom da vam polako dozira vodu, ali i ne morate. Prilagodite svojim potrebama.

Prilikom sadnje za supstrat koristimo smjesu zemlje iz vrta, pijeska za rahlost / vodopropusnost (20-30%), te Humusal gnojivo (10-20%)

Krajnji rezultat – izvrstan 🙂

JAGODE u vrećilist jagode eko gnojivo

 

 

 

Na ovaj način možete iskoristiti stare vreće, držati jagode na balkonu ili na travnjaku gdje vam ne smetaju…

 

Galerija sa slikama od početka do kraja sezone

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here