Kako jednostavno zaštititi bunarsku fontanu od krađe?

0
826

Mnogi imaju vikendice na pustim mjestima ili nisu ograđene, pa im nije strano da ovakve bunarske fontane znaju “nestati”. Zašto? Zato što ih je vrlo jednostavno odvrnuti. Dovoljno je uhvatiti za ručku i pipu i zakrenuti, odvrne se zajedno sa stopom sa cijevi. Međutim postoji vrlo jednostavno rješenje koje im znatno otežava život.

Rješenje treba napraviti odmah kada betonirate podlogu oko pumpe.

Potrebno je uzeti polovicu električnog bojlera, ostaviti na njoj donja dva izvoda cijevi (koje ćemo ubetonirati u podlogu). Na toj polovici treba izrezati rupu kroz koju ćemo gurnuti izlaz od fontane.

Treba iskopati i ošalovati kako mislite izbetornirati

Postavite pripremljenu polovicu bojlera na pumpu / fontanu, te cijevi koje vire pripremite da uranjaju u dio koji ćete izliti betonom

Navarite na stražnju stranu 2 šarke, postavite ploču kao vrata i napravite rupu za lokot.

Izlijete beton u predviđenu rupu (cijevi od bojlera su u betonu)

Završni posao izgleda ovako. Jedino dodatno kada se beton stegne – bojanje!

Ubetonirana polovica bojlera sprečava odvrtanje bojlera, a vi kada ju trebate skinuti, otključate, otvorite vrata iza, odvrnete vijke i izvučete ju van.

Rješenje nije neprobojno za lopove, ali im otežava posao pa odu negdje dalje gdje je lakše.

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here