Koje biljke saditi zajedno u vrtu?

0
7095

Biljke se bolje razvijaju i odolijevaju nametnicima i bolestima kada su u društvu. Neke biljke pozitivno utječu na druge i odbijaju određene štetočine. U nastavku pogledajte tablicu koje biljke možete saditi zajedno da bi dobili bolje rezultate!

 

Zajednička sadnja povećava iskorištenost prostora u vrtu, smještajući biljke koje se kraće uzgajaju između dugotrajnijih.

“Svaka biljka ima utjecaj jedna na drugu i svako biće ima utjecaj jednog na drugo.”

Vrtlari obično vole uzgajati svoju povrće na što više raspoloživog prostora. Oni ne žele korov, štetočine ili ukrasne biljke da im zauzimaju iskoristiv prostor!

Ali cvijeće za primjer je dobar pratilac biljaka u vrtu, čak dodaje i ljepotu. Cvijeće će npr privući predatore zbog koji će otići nametnici  i privlače pčele u vrt za oprašivanje.

Aromatična trava i bilja pomoći će zbuniti gladne nametnike koji bi mogli doći na vaše usjeve. Njihovi mirisi mogu ometati štetočine i prikriti miris vašeg uroda koji privlači nametnike.

KojePovrceSKojim2

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.