Koji šok – raste iz “svježe” rajčice

0
11099

Da se u našim trgovinama nalazi svježa hrana – povrće i voće – tretirana raznim preparatima kako bi što duže izgledala primamljivo i svježe, to već znamo, međutim kakve to sve posljedice daje imamo mogućnost stalno saznati nešto novo i gotovo nevjerojatno.

 

U Zagrebu je kupljena rajčica i ostavljena na relativno visokoj sobnoj temperaturi od 30 stupnjeva, i to čitavih mjesec dana. Svatko bi očekivao da je u tim uvjetima uvenula, strunula, postala gnjecava i sl., međutim dogodilo se upravo suprotno tome, iz nje je niknula biljka.

Iz rajčice je niknula biljka. Umjesto da se osušila i strunula nakon 30 dana stajanja, ona je zadržala svoj plastični izgled, a sjeme je niknulo iz nje. (Izvor fotografije: dnevno.hr)

Iz rajčice kupljene u trgovini niknula je biljka, a ona je ostala još uvijek lijepog čvrstog izgleda. Zaista se zapitamo kako je to uopće moguće.

Ovo nije prvi put da se na našim prostorima ovako nešto dogodilo. Prošle je godine također u Zagrebu kupljena rajčica čije je sjeme iznutra proklijalo, a da sama rajčica nije izgubila svoju formu.

Postoji više slučajeva u Zagrebu u kojima je zabilježeno klijanje sjemena iz rajčice. Rajčica naizgled ima svježi izgled, a iznutra sjeme već klija. (Izvor fotografije: novilist.hr)

Pripazimo što jedemo i ako ste u mogućnosti, radije birajte hranu koja nije tretirana različitim preparatima kako bi vas zavarala svojim izgledom. Grbave prirodne rajčice s mrljama od sunca uvijek su bolja opcija od onih uveženih iz dalekih krajeva koje i nakon mjesec dana izgledaju “savršeno”, ali okusom to zasigurno nisu.

Najzdravije je ono povrće prirodnog izgleda, s utjecajima sunca i vrmenskih uvjeta na njih, relativnog kratkog roka trajanja i punog okusa. Izvor fotografije: stocksnap.io.

 

Izvori za članak i fotografije:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/sokirana-u-sto-se-pretvorila-rajcica-ovo-jos-nisam-dozivjela-nakon-mjesec-dana-nije-strunula-1049035/

http://www.novilist.hr/Zivot-i-stil/Dom-i-vrt/U-trgovini-u-Zagrebu-kupila-rajcice-ostala-je-zaprepastena-kad-ih-je-prerezala?meta_refresh=true

https://stocksnap.io/photo/ZU6ONXOV7G

Zaljubljenica u prirodu i knjige, živi tako da je svaki dan nova prilika za naučiti nešto novo, isprobati to i podijeliti svoja iskustva s drugima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here