Nove tehnologije – robot koji vadi korov umjesto vas!

1
5720

Ako uživate u blagodatima svog vrta, ali bi vam ponekad trebala pokoja pametna pomoć da uradi dosadan posao umjesto vas, onda smo možda pronašli savršen alat za vaš problem!

 

Za lijep i zdrav vrt treba puno uloženog vremena u njega, ali ponekad jednostavno ne stignemo sve obaviti. Bilo bi odlično kada bi se primjerice barem uspjeli riješiti dosadnog korova koji stalno nanovo raste i to iznenađujućom brzinom.

Umjesto da stalno zagađujete svoj vrt raznim kamikalijama kojima se pokušavate riješiti invazivnog korova, možda bi vam ovakav robot pomogao da ga se riješite.

This Solar Powered Weed Whacker Is Like A Roomba For Your Garden

This solar-powered robot pulls the weeds out of your garden

Posted by NowThis Future on 18. lipnja 2017

 

Robot radi na solarnu energiju, otporan je na vodu i savršen je pomagač u vašem vrtu. Ima posebne senzore koji otkrivaju korov, a jedinstvenim alatom ga se rješava još u njegovim začecima. Tako ne samo da ga se uspijevate riješiti već to radite i prije nego on pusti sjemenke i tako se naglo razmnoži.

Robot se kreće u svim smjerovima, jako je praktičan i neodoljivo sladak. Svakodnevno puni svoju energiju na suncu tako da neprestano marljivo radi. Upravo on omogućava vašem vrtu dovoljno prostora i zraka tako da korov ne obuzme prostor između biljaka.

Kako robot radi?

Ima vrlo zanimljiv program koji detektira biljke u vašem vrtu i razlikuje ih od korova. Upravo zbog toga čini vaš usjev sigurnim, a korov istrebljuje u njegovim začecima. Naravno, trebate pripaziti kako koristite ovaj robot jer on razlikuje korisne biljke od korova upravo zbog njihove visine. Korisne biljke su dovoljno velike da dotiču stranice robota, a korov je mali i robot ga može “prehodati”.

U slučaju da su vaše biljke male, jednostavno ćete ih zaštiti od ovog robota. Dovoljno je staviti metalnu žicu oko vaših biljčica i bit će sigurne sve dok malo ne porastu.

Svoje male biljčice zaštitite pomoću metalne žice. Robot će uništiti sav mali korov u vašem vrtu i osloboditi vas od dosadnog posla.

Jedino na što trebate paziti je da odredite rubove u kojem će robot raditi, tj. da postavite nisku gredicu koju će on prepoznati kao rub. Tako će imati svoje određenje za rad i sigurni ste da unutar tih granica neće biti ni korova.

Ako želite možete detaljno proučiti kako projekt i ovaj robot rade: https://www.kickstarter.com/projects/rorymackean/tertill-the-solar-powered-weeding-robot-for-home-g?ref=category_recommended

Ako vam se svidio, možete sudjelovati u njegovoj proizvodnji i naručiti sebi jedan, isporuka kreće već od sljedeće godine.

Koji bi alat vama pomogao u vašem vrtu?

 

Izvori za članak:
https://www.facebook.com/NowThisFuture/videos/1614242445283596/
https://www.kickstarter.com/projects/rorymackean/tertill-the-solar-powered-weeding-robot-for-home-g?ref=category_recommended
https://stocksnap.io/photo/3TV8AVP39D

Zaljubljenica u prirodu i knjige, živi tako da je svaki dan nova prilika za naučiti nešto novo, isprobati to i podijeliti svoja iskustva s drugima.

1 COMMENT

  1. sranje…ova stvar korov poput sirka ne da ne bi ga posekao nego bi se odbio od njega

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here