Priprema rasade rajčice i paprike

2
5737

priprema rasade Pripremali smo rasadu rajčice i paprike za svoje potrebe, pa smo se ove godine okušali u kartonskim kutijama od jaja. Jeste ikad probali ovaj način?

Uvijek smo sadili ili u male plastične čaše ili posude od stiropora koje su namjenjene za rasadu.

Budući da smo jednom prilikom vidjeli ovaj način pripreme rasade, htjeli smo ga isprobati. Prednost bi trebala biti što karton drži vlagu, a propušta višak. Jeste ikad probali ovaj način? Ako jeste javite nam u komentarima vaša iskustva!
Mislim da bi se jednostavno trebale i dati odvojiti i čak bi se mogle sadnice s kartonom posaditi da se što manje ometa korijen.

Prvo smo pripremili zemlju. Za rasadu (iako ne treba pretjerano gnojiti) smo koristili Humusal eko gnojivo . Samo gnojenje je važnije kod presađivanja sadnice u zemlju. Nismo ga puno stavili već čisto malo da pomiješamo, jer će humusni mikroorganizmi pomoći ukorjenjivanju sjemena.

priprema rasade

Nakon toga smo zemlju usipali u kartonske kutije i stavili sjemena, dobro nakvasili i stavili u toplu prostoriju. Kada proklija, treba biti blizu svjetla da biljka može napredovati.


 

sjeme paprike i rajcice

ostalo nam je viška sjemena od prošle godine (mini rajčice, ljute penquin rajčice, paprike, a mislim da ima i nešto ljute habanero papričice). Pa tko je zainteresiran nek javi podatke dolje u komentarima da besplatno pošaljemo što nam je viška . TKO PRVI CURA NJEGOVA 🙂


 

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here