Pripreme za sadnju paulovnije – krčenje

0
3639

Što s dijelom vašeg placa kada posiječete raslinje koje je na njemu bilo i ostane vam mnogo panjeva? Mi smo se odlučili za sadnju paulovnije i bagrema. 

Inače naš način razmišljanja je da je naš domaći bagrem najbolje drvo koje nije zahtjevno, odlično je za ogrijev, stupove,… kvalitetno je i tvrdo, brzo raste. Ne zahtjeva puno održavanja. Budući da je dosta popularno saditi paulovniju u današnje vrijeme, odlučili smo isprobati na jednoj polovici. Vrijeme će pokazati usporedbu s bagremom.

Prvi korak je bio raskrčiti džunglu koja više nije bila potrebna. 

Ovako je bilo na početku

nakon krčenja raslinja

finalno stanje

Budući da ovdje nismo htjeli saditi, vađenje panjeva smo odadili s kombinirkom.

Ostatak raslinja na placu smo prorijedili, ostavili što valja, a višak porezali. Drveće koje smo ostavili imalo je potencijala rasti dugo vremena (velike lipe, hrastovi,…)

Budući da na mladima svijet ostaje, red je da se i oni malo pobrinu za njega 🙂

Ostalo je nekoliko panjeva koji su bili od prije i poprilično slabi. To smo uklonili s traktorom dok je pristupačno oko njih i dok se nije posadila nova šuma.

U slijedećem tekstu prikazati ćemo kako smo sadili paulovniju.

Ukoliko imate pitanja ili vašeg iskustva u sličnim poslovima i paulovnijom podijelite ga s nama u komentarima ispod teksta! Ne trebate se logirati da bi ostavili komentar.

 

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here