U Indiji posađeno 66 milijuna stabala u 12 sati kao dio rekordne ekološke kampanje

0
1795

Više od 1,5 milijuna volontera bilo je uključeno u veliku operaciju sadnje drveća! Volonteri u Indiji posadili su više od 66 milijuna stabala u samo 12 sati u rekordnom ekološkom pothvatu.

Oko 1,5 milijuna ljudi bilo je uključeno u velikoj kampanji za sadnju, u kojoj su sadnice posađene duž rijeke Narmade u državi Madhya Pradesh tijekom nedjelje.

Kampanju je organizirala vlada iz pokrajne Madhya Pradesh na mjestu gdje se rijeka Narmade grana u mnogo manjih dijelova. To mjesto  je odabrano kao mjesto sadnje kako bi se povećale šanse za opstanak mladica. Volonteri su posadili više od 20 različitih vrsta drveća.

Promatrači iz Guinnessovih svjetskih rekorda također su pratili novu sadnju i očekuje se da će u narednim tjednima potvrditi da napor nije bio uzaludan te da je postavio novi rekord.

Šivraj Singh Chouhan, glavni državni ministar, opisao je napore kao “povijesni dan”. Rekao je da su dobrovoljci, uključujući djecu i starije osobe, posadili 66,3 milijuna mladica između, dodajući: “Sadnjom drveća ne pomažemo samo Madhya Pradesh pokrajni nego svijetu u cjelini.”

Sličan podhvat imali su prošle godine kada su dobrovoljci u pokrajni Uttar Pradesh postavili svjetski rekord sadnjom više od 50 milijuna stabala u jednom danu.

Indija se obvezala prema Pariškom sporazumu povećati svoje šume za pet milijuna hektara prije 2030. godine u borbi protiv klimatskih promjena.

Inače, Indija je treći najveći svjetski generator emisija ugljika. Premijer Narendra Modi prošlog je mjeseca potvrdio predanost svoje zemlje pariškom klimatskom sporazumu nakon što su se SAD povukle iz sporazuma. “Zaštita okoliša i matične planete je nešto u što čvrsto vjerujemo”, rekao je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

izvor

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here