UN tvrdi – male farme organske hrane jedini su način da prehranimo svijet

0
1760

Na temelju izvještaja Ujedinjenih naroda kojeg je sastavilo 60 stručnjaka iz cijelog svijeta jasan je odgovor na pitanje kako nahraniti svijet! To nije GMO, biznis uglavnom rezerviran za goleme korporacije, već male poljoprivredne površine koje se bave uzgojem organske hrane. Vrijeme je da istina polako počne izlaziti na površinu.

Dok vlada Sjedinjenih Američkih Država gura upotrebu kemijski obrađene hrane poput GMO-a, gdje dominiraju goleme korporacije, Ujedinjeni narodi još jednom upozoravaju na potrebu povratku održivijim i prirodnijim sustavima.

OVO NAM TREBA (i drago nam je da pomažemo u tom smjeru 🙂 ):
Prema UN-ovom izvještaju potrebne su velike promjene u načinu na koji proizvodimo i prodajemo hranu, a UN preporuča potporu lokalnim malim proizvođačima koji bi trebali opskrbljivati svoje zajednice. Raznolikost farmi, smanjenje upotrebe gnojiva i ostale promjene koje navodi izvještaj očajnički su nam potrebne.

  1. bacajmo što manje hrane (VIDEO: okus bačene hrane)
  2. kupujmo ju od lokalnih proizvođača(Lokalni eko plastenik)
  3. proizvodimo svoju hranu što više(Zelena odluka 3: Sami uzgajajte koliko možete)
  4. manje investirajmo vremena u cvijeće i travnjake a više u vrt!(Druga strana lijepih zelenih travnjaka)

Cijeli tekst pročitajte ovdje

 

 

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.