Home Vrt Cvijeće Uradite sami vrtni namještaj

Uradite sami vrtni namještaj

0
15948

Proljeće se bliži pa je vrijeme da skupite ideje kako oživjeti vaš vrt, terasu ili balkon. Ove godine nemojte kupovati novi vrtni namještaj, radije iskoristiti stare materijale iz vašeg susjedstva i udahnite im novi život. Pogledajte kako od starih materijala možete sami napraviti vrtni namještaj.

Odlučite se svojim rukama izraditi unikatni namještaj za vaš vrt, ukrase i igralište za djecu. Vjerojatno niste ni sami svjesni da se sav potreban materijal već nalazi u vašem okruženju, a najčešće čeka odvoz na odlagalište smeća. Odlučili smo vas uvjeriti da ga zadržite jer će vas upravo ti materijali uskoro uveseljavati u vašem vrtu.

Učinite svoj balkon jedinstvenim prenamjenom paleta

Kad se govori o izradi namještaja, danas se najčešće misli na prenamjenu paleta. Palete se lako nabavljaju jer ih koriste gotovo sve trgovine, trgovački centri i tvornice. Najčešće se bacaju, a vrlo lako se mogu iskoristiti jer su izrađene od drvenih dasaka koje se mogu micati s konstrukcije, mogu im se lako dodavati novi drveni ili platneni elementi, a mogu se i rezati. Ako ih kombinirate s tekstilnim materijalima, ne trebate ih niti brusiti, dovoljno ih je prebojati. Ako pak želite fini namještaj, izbrusite ih, pobojajte šarenim, jednobojnim ili prirodnim bojama, onako kako će se najbolje uklopiti u vašu okućnicu. Dakle, mogućnosti za izradu vrtnog namještaja od paleta su beskončne, a mi ćemo vam pokazati samo neke.

Možete napraviti jednostavan stol s klupama bezvremenskog izgleda
Cijela garnitura od starih paleta u vašoj sjenici odjednom će izgledati čarobno
Možete ih iskoristiti i kao ukrasne strukture za vaše cvijeće

Stare gume nisu lijepe, ali ako ih prenamjenite, mogu postati najljepši i najveseliji dijelovi vašeg vrta. Relativno se lako mogu izrezati i kombinirati s drugim komadima, a kad jednom upoznate njihov potencijal, zasigurno će postati svakodnevni dio vašeg namještaja. Osim taburea i stolova, gume su idealno rješenje za vrtne dekoracije i igračke koje će djeci pružiti neiscrpan izvor ideja za igre. Jednom kad upoznate sav potencijal guma, više ih nikad nećete gledati istim očima. Od crne, teške i neugledne mase, postat će šareni i veseli izvor smijeha i zabave.

Mali vrtni bar od samo par starih guma
Ukrasne šalice mogu postati taburei za sjedenje ili tegle za vaše vrtne biljke
Vještiji će od guma napraviti skulpture kojima će se diviti svi prolaznici
Napravite šarene skulpture ili ograde od guma i cvijeća

Drvene kolutove za kablove možete pronaći u željezarijama, trgovačkim centrima, mjestima gdje se renoviralo i sl. Ima ih na puno mjesta, samo trebate otvoriti oči. Prednosti drvenih kolutova su što se mogu kombinirati s paletama i jednako kao i one lako se obrađuju i jednostavno im se mijenja oblik. Velika prednost su im kružni oblik krajeva koji mogu poslužiti kao struktura za stol, stolice i ostalo. Ako ih koristite samo kao konstrukciju na koju ćete primjerice staviti staklenu plohu, onda mogu zadržati rustikalni, neobrađeni izgled. Ako nisu konstrukcija već u potpunosti čine namještaj, onda ćete ih trebati pobrusiti, a jednom tako pripremljene možete prebojati kako god vam odgovara. Tako će se savršeno uklopiti u ostatak vrtnog izgleda i nitko neće prepoznati što su ti kolutovi nekad bili.

Kolutovi od kablova mogu postati prekrasni funkcionalni stolovi
Kombiniranjem koluta i paleta izradit ćete fotelju za svoje mjesto pod suncem
Lijepe vrtne garniture ostavite prirodnim izgledom ili prebojajte po želji
Svaki balkon i terasa postat će neodoljivi s drvenim elementima koje ćete sami urediti

Cigle i kamene kocke također možete iskoristiti kao strukturu i kombinirati s mekanijim materijalima poput drveta. Od njih napravite klupu. Ako želite ostaviti prirodan izgled drvetu, ne trebate ga prebojati. Ne trebate se niti brinuti na kakvom mjestu ovakav namještaj držite, preživjet će nevrijeme, oluje, zimu i ostale vremenske nepogode, a manje drvene dijelove koji se unište lako ćete zamijeniti za sljedeću sezonu.

Kameni i cigleni namještaj preživjet će i najveće testove vremenskih nepogoda

Pogledajte i ostale ideje za vaš vrt.

Razveselite svoje najmlađe vrtnim igralištem koje ćete sami izgraditi
Vesele vrtne figure donjet će vam osmijeh na lice svaki dan
Stara šivaća mašina postat će stalak za vaš stol
Ukrasni jastučići na panjevima postat će najljepši barski stolci
Jedinstvene ideje će i vaš vrt učiniti jedinstvenim

Nadamo se da smo vam proširili vidike, da ćete među starim materijalima pronaći njihov veseli potenicijal, da ćete ih iskoristiti i ove godine pokušati sami napraviti svoj namještaj za vanjsku upotrebu. Podijelite s nama svoje ideje. Veselimo se vidjeti što se sve još može napraviti!

Izvori fotografija:
https://www.pinterest.com/search/pins/?q=old%20tires%20garden%20ideas&rs=typed&term_meta[]=old%7Ctyped&term_meta[]=tires%7Ctyped&term_meta[]=garden%7Ctyped&term_meta[]=ideas%7Ctyped
https://www.pinterest.com/search/pins/?q=wooden%20cable%20drum%20ideas&rs=typed&term_meta[]=wooden%7Ctyped&term_meta[]=cable%7Ctyped&term_meta[]=drum%7Ctyped&term_meta[]=ideas%7Ctyped
https://www.pinterest.com/search/pins/?q=garden%20furniture%20diy&rs=typed&term_meta[]=garden%7Ctyped&term_meta[]=furniture%7Ctyped&term_meta[]=diy%7Ctyped
https://www.pinterest.com/search/pins/?q=garden%20furniture%20pallete%20ideas&rs=typed&term_meta[]=garden%7Ctyped&term_meta[]=furniture%7Ctyped&term_meta[]=pallete%7Ctyped&term_meta[]=ideas%7Ctyped

 


Ne propustite novosti, upišite vaš email (za besplatnu obavijest o novim tekstovima): 


NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ne propustite novosti!

Prijavite vaš email i jednom tjedno ćete besplatno na e-mail dobiti tekstove objavljene na Moj Vrt portalu:

Za prijavu klikni ovdje  (informacije o zaštiti privatnosti pogledajte ovdje)