Vrt na sjećanje Princeze Diane

0
4718
Princeza Diana je bila inspiracija za vrt (izvor forografije: Pinterest)

Ova godina je dvadeseta obljetnica smrti voljene Princeze Diane. U spomen na nju napravljena je posebna izložba u Kensingtonskoj palači imenom “Diana: njezina modna priča” (eng. Diana: Her Fashion Story”), a slavi život i stil najdraže Princeze. Osim modnih elemenata, odsad je palača otvorila i svoj novi dio: “Bijeli vrt” kojim su upotpunili cijelu izložbu.

Na stranici Palače naveli su kako ovaj vrt sadrži cvijeće i biljke inspirirane uspomenama na Princezin život, uspomenu na nju i na njen stil. Plan ovog vrta je bio u nastanku čak 18 mjeseci.

Vrt je odiše elegancijom i ističe se bijelim cvjetovima (izvor fotografije: Pinterest)

Vrt je postavljen privremeno, a plan njegovog nastanka je trajao čak 18 mjeseci. Cvijeće koje krasi njenu uspomenu su tulipani, mirisni narcisi i potočnice koje su bile jedne od najdražih Dianinih cvijeća. Posude s engleskim ružama, travom, kozmosom/uresnicom i gaurom/leptircem postavit će se u ljeto oko bazena. Posjetitelji mogu pogledati vrt do jeseni, i to besplatno s javne šetnjice.

Cvijeće koje krasi njenu uspomenu su tulipani, mirisni narcisi i potočnice koje su bile jedne od najdražih Dianinih cvijeća (izvor fotografije: Pinterest)

Vrt je dizajnirao Sean Harkin, a sam kaže kako je cijela ideja nastajala 18 mjeseci, i to razgovarajući s ljudima koji su radili u Palači. Iz tih razgovora je saznao kako je u vrijeme kad je Princeza Diana živjela ovdje znala doći do vrta i diviti se cvijeću i cvjetnim aranžmanima u njemu. Kako se cvijeće mijenjalo iz proljeće u ljeto, Pinceza je znala voditi razgovore s ljudima zaduženim za vrt, pohvaliti ih za ukomponirane boje, ideje vrta i sl., a sve to je ostala prekrasna uspomena. Iz toga je i nastala ideja vrta kao obljetnicu na njenu smrt i uspomene na njen život.

Prolaznici mogu besplatno pogledati vrt sa šetnjice (izvor: Pinterest)

Ideja cijelog vrta je bila stvoriti nešto vrlo elegantno, ali jednostavno, a opet veselo. Iz toga je nastala paleta boja bijele i bež uz dodatke žute, ružičaste, intenzivno ljubičaste i srebrne. Kombinacija boja u vrtu je inspirirana izloženim haljinama tako da cijela izložba odgovara stilu Princeze Diane.

 

Pogledajte vrt u dvije minute. Očarat će vas svojom jednostavnošću i elegancijom.


Izvor za članak:
http://uk.businessinsider.com/princess-diana-memorial-garden-kensington-palace-2017-4

Zaljubljenica u prirodu i knjige, živi tako da je svaki dan nova prilika za naučiti nešto novo, isprobati to i podijeliti svoja iskustva s drugima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here