Zaštita kalifornijskih glista od temperature preko ljeta

0
4818

Kalifornijske gliste pod slamomBudući da po anketi želite da pišemo i o glistama, prvi tekst ćemo posvetiti u tom smjeru. Idući će biti o uzgoju u vlastitom eko vrtu kao drugi rezultat vaših odgovora iz ankete. U ovom članku pokazati ćemo kako glistama olakšati ljeto i vrućine u leglu.

U prijašnjim tekstovima pisali smo o  temperaturama tijekom godine koje smo bilježili u našim bazenima. U tom tekstu se lijepo vidi oscilacija temperatura tijekom cijele godine. Zimi nastaju problemi zbog hladnoća. Kakve su temperature tada pisali smo u članku temperatura pod snijegom, te smo usporedili tijekom zime koje su razlike (temperature u različitim bazenima) ukoliko se koriste različiti tipovi bazena i različiti pokrivači preko legla.

Ukoliko se sve dobro odradi (hranjenje pred zimu) u proljeće treba u leglu biti mnogo glisti koje su preživjele hladnoću, kao u našem članku gliste nakon zime. Tada s postupnim povećanjem temperature kreće daljnji proces truljenja i prerađivanja sirovine uz pomoć naših marljivih pomoćnika.

Kako pomoći leglu preko ljeta?

Bitno je napraviti sjenu i spriječiti direktno sunce.

1 . korištenjem sjenila za proizvodnju povrća

2. pokrivanjem s kartonom

3. pokrivanjem sa slamom…

Mi smo u ovoj prilici koristili slamu i sjenilo od materijala kojeg smo imali pri ruci.

Kalifornijske gliste pod slamom

Photo-0048

na ovakav ili sličan način ukoliko pazimo prilikom hranjenja koliko i koju sirovinu koristimo, moguće je držati ljetne temperatura u leglu na podnošljivim temperaturama 30-32C

Ukoliko imate pitanja, pitajte u komentarima ispod članka. Do slijedećeg teksta, LP

 

 

 

 

 

 

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.