Zbog šećera jetra od djece je kao kod alkoholičara

0
1701

Liječnici su primijetili pojavu bolesti jetara kod djece koja nikako nisu mogla biti u doticaju s alkoholom… Ne educirani roditelji, životna žurba, vjerovanje marketingu i reklamama dovelo do loše ishrane kod mnoge djece. Slatkiša danas ima puno više nego prije, a ova vijest samo potvrđuje kakav to utjecaj ima na našu djecu!

  • Prehrana bogata šećerom pogubna je za jetra i srce, ubrzava starenje i nastanak bora, a zbog razornog učinka na zdravlje liječnici šećer nazivaju novim duhanom.
  • Liječnici su primijetili pojavu bolesti jetara kod djece koja nikako nisu mogla biti u doticaju s alkoholom. Istraživanjima je pokazano kako su uzrok bolesti jetara šećeri iz sokova – kaže dijetetičarka i nutricionistica Olja Martinić.
  • Prehrana bogata šećerom može dovesti do pretilosti koja je jedan od okidača za dijabetes tipa 2. Šećer šteti i srcu – dijabetes i srčane bolesti usko se povezani, a kod ljudi s dijabetesom tipa 2 najčešći su uzrok smrti srčani i moždani udari. Šećer može utjecati i na mehanizam rada srca te povećati rizik srčanog zastoja, piše u studiji američke Udruge za bolesti srca.

Šećeri se danas skrivaju u voćnom jogurtu, pašteti, kiselim krastavcima, kruhu… dodaje ga se svugdje da bi se poboljšao okus hrane i povećala prodaja.

  1. Smanjimo unos loše hrane djeci, gledajmo da jedu sezonski, zdravije, te da u prehrani dobivaju više povrća i voća,
  2. izbjegavajmo loše namirnice od velikih trgovina i proizvođača – kupujmo lokalno i ako je moguće od poznatih

više detalja o utjecaju šećera na organizam pogledajte u cjelovitom članku na

http://www.24sata.hr/zdravlje/secer-razara-jetra-kao-alkohol-a-zamijeniti-ga-mogu-cikla-i-sol-351023

Nenad je ing. elektrotehnike koji svoje slobodno vrijeme voli posvećivati proizvodnji prirodnog gnojiva Humusal, te podizanju svijesti o zdravom životu i održivom načinu uzgoja biljaka.